Search This Blog

Showing posts with label Class Ninth English Notes. Show all posts
Showing posts with label Class Ninth English Notes. Show all posts

Monday, August 1, 2011

Chap#4 Q&A - Class 9th - English

Chapter-4 (Little Things)
1.       Explain the main idea of the poem.
Ans. Small things in life indicate great changes. We see that all big things are made up of small, minute components. The great seas are made up of tiny drops of water, in the same way this lovely land is made up of tiny grains of sand and dirt.
Likewise, little errors become big sins. Little deeds of kindness can console the broken hearts and bring happiness in this world.
2.       How do little deeds of kindness make our life happy?
Ans. Little deeds of kindness and little words of love can bring happiness to dejected hearts. Such words and deeds can make us dear even to our enemies and make is world a very happy place to live in.

Chap#3 Q&A - Class 9th - English

Chapter-3 (Kindness to Living Things
1.       Write a few lines on “Kindness is a great Virtue”.
Ans. Kindness is a great virtue. Kindness benefits both, the giver and the receiver. Islam teaches us to be kind with everyone and even with the animals. Kind words and deeds are a sure way of winning god’s grace.
2.       Why should we be kind to animals and birds? Do hey serve us? If so, in what ways?
Ans. Animals and birds serve us in various ways. We get milk and meat from animals like cows, goats and hens. We use the animals like horse, camel, donkeys and oxen for transportation. Therefore we should be kind to animals.
3.       Write an instance that you may have read about kindness to animals from the life of Hazrat Mohammed (SAW)
Ans. Once Hazrat Mohammed (SAW) saw a man treating his camel harshly. The Holy Prophet came back home but could not sleep all night. The next day the Holy prophet (SAW) met that man, purchased the camel and set it free.

Chap#1 Q&A - Class 9th - English

Chapter -1 (Hazrat Mohammed – The Greatest Reformer)
Answer these questions.
1.       Who is reformer?
Ans.  A reformer is one who brings about reforms in a society.
2.       What was the result of Hazrat Mohammed’s (SAW) teachings on the people of Arabia?
Ans. It was the result of Hazrat Mohammed’s (SAW) teachings that the savage, idol worshippers of Arabia became civilized people.
3.       What was the condition imposed on the prisoners of Battle of Badar?
Ans. The prisoners of Battle of Badar were asked to teach the children of Muslims to read and write. On this condition they would get freedom
4.       What was the condition of women before the advent of Islam?
Ans. Before the advent of Islam, women were treated in a very inhumane manner. Most of the girls were burnt or buried alive in their childhood.
5.       What was the system introduced by Hazrat Mohammed (SAW) to check injustice?
Ans. Hazrat Mohammed (SAW) introduced the judicial procedure to check injustice and cruelty. Judges were appointed to settle individual or party matters.